Fortuna kijkt naar beneden: "Nu kun je echt een verschil maken"

21 december 2018, 18:19

Kevin Hofland wil met Fortuna Sittard in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft verder afstand nemen van de degradatiezone. De promovendus staat op een keurige tiende plaats, maar heeft 'slechts' vijf punten meer dan nummer zestien FC Groningen. Dat is ook de tegenstander van zaterdag.

Fortuna heeft een uitstekende week achter de rug. Na de stunt tegen Feyenoord in De Kuip (0-2) werd midweeks ten koste van SC Cambuur de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. Hofland gaat met Fortuna voor de derde zege op rij. "We hebben er het hele seizoen goed voor gestaan, maar de verschillen waren steeds heel klein. Nu kun je echt een verschil maken", aldus de oefenmeester tegenover De Limburger.

Wat er tegen Groningen ook gebeurt: het gepromoveerde Fortuna Sittard heeft een historisch jaar achter de rug. "Een heel mooi jaar voor de club en een heel mooi half jaar voor deze groep. En hopelijk kunnen we dat tegen Groningen goed afsluiten", besluit Hofland.

Fortuna kan tegen Groningen alleen niet beschikken over de geschorste Aykut Özer en de langdurig geblesseerden Djibril Dianessy en Gavin Vlijter.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen