Doetinchemmer Büttner: "Vitesse is mijn club, niet De Graafschap"

21 december 2018, 19:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hij is geboren en getogen in Doetinchem, maar Alexander Büttner voelt zich meer Vitessenaar dan Superboer. Hoewel de 29-jarige linksback nog wat jaartjes heeft te gaan, sluit hij uit dat hij zijn carrière bij De Graafschap afsluit. Zondag speelt hij met Vitesse op de Vijverberg de Gelderse derby tegen De Graafschap.

"Ik vind het echt een mooie club. Ze hebben altijd prachtige sfeeracties daar en het stadion zit altijd vol. Veel vrienden en familie van mij zijn voor De Graafschap. Maar die mensen komen ook bij Vitesse kijken. Ik hoop ook dat ze erin blijven. Maar Vitesse is mijn club. En niet De Graafschap", vertelt Büttner in aanloop naar de burenruzie tegenover Omroep Gelderland.

De Graafschap - Vitesse is een wedstrijd tussen de nummers achttien en zes van de Eredivisie. Büttner vindt dat de Arnhemmers geen fout mogen maken op zijn geboortegrond. "Wij moeten gewoon winnen. Ja, wij hebben de betere spelers. Maar inderdaad, dit zijn vaak vechtwedstrijden. Zoals NEC - Vitesse dat ook vaak was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen