Van Duin spreekt na verlies NEC van 'een rampseizoen'

22 december 2018, 09:42

NEC gaat de winterstop in als nummer twaalf van de Eerste Divisie en dat is uiteraard een grote domper voor de club. Vrijdag werd er met 2-0 verloren bij FC Twente, al had de score nog hoger kunnen uitvallen. Marco van Duin baalt.

De keeper trad enkele keren goed op om een groter verlies te voorkomen. "Ja, dat denk ik ook. Het kan nog erger worden", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Pas in de 80e minuut hebben wij een hele grote kans en kunnen we nog 2-1 maken. En dan kun je gewoon nog gelijk spelen hier. De eerste helft is er nog niet zo heel veel aan de hand. We creëerden niet veel, maar zij ook maar twee kleine kansen en het omschakelmoment waaruit de goal valt. Maar dat is het verhaal van de afgelopen tijd. Er hoeft maar iets te gebeuren, één momentje,en hij ligt bij ons in het mandje. Na de 2-0 is het vertrouwen weg en gaan we hele andere dingen doen."

Dat het niet goed gaat bij NEC, staat als een paal boven water. "Ja, en rampseizoen tot nu toe. De gifbeker moet helemaal leeg. Goed dat het even winterstop is. We moeten met z'n allen beseffen dat we met een frisse kop richting tweede seizoenshelft moeten. En dan moet het een klasse beter in ieder geval."

Ondanks het verlies staat de positie van trainer Jack de Gier niet ter discussie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen