De Jong: "Stemming is nu een beetje alsof ik al weg ben"

22 december 2018, 11:24

Frenkie de Jong probeert zich niet te druk te maken over het feit dat hij in verband wordt gebracht met vrijwel elke Europese topclub. De middenvelder van Ajax probeert rustig te blijven onder de interesse en merkt dat mensen verwachten dat hij in de zomer een transfer maakt.

Toch hoeft dat volgens hemzelf zeker niet per se zo te zijn. "Er wordt natuurlijk veel gesproken over mij. In het buitenland is het erg veel momenteel", zegt hij tegen de NOS. Ik heb er geen probleem mee. Ik denk dat het wel zo zal blijven totdat het op een gegeven moment bekend is waar ik naartoe ga of als het duidelijk is dat ik nog een jaar bij Ajax blijf."

Want dat is zeker nog een optie voor de spelmaker. "Ja natuurlijk. Ik heb het gevoel dat de stemming nu een beetje is alsof ik al weg ben en het alleen nog afwachten is welke club het wordt. Maar dat is zeker niet zo. Stel dat ik vertrek, dan denk ik dat het heel belangrijk is wat voor een soort club ik kies. En wat voor soort voetbal ze spelen. En wat de visie van de trainer is", stelt De Jong.

De middenvelder wil zich niet volledig laten leiden door het financiële plaatje. "Nee, nee, nee. Ik wil naar een club waar ik zal passen met mijn spel. Ik denk dat de clubs die mij willen hebben of kopen, dat ook doen omdat ze mij zien als een toevoeging. Ze vinden mij bij hun passen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen