Elia-loos Istanbul BB met remise én herfsttitel winterstop in

22 december 2018, 16:04

Met Eljero Elia negentig minuten op de bank heeft Istanbul BB zaterdagmiddag duur puntverlies geleden in de Süper Lig vlak voor de winterstop. Hoewel de ploeg al verzekerd was van het herfstkampioenschap, was een doelpunt van Edin Visca niet genoeg voor de overwinning op Alanyaspor (1-1).

Tegen de nummer veertien van de ranglijst kwam de koploper nog wel op voorsprong, dankzij een fraaie treffer van Visca, die na een steekpass van voormalig PSV'er Manuel da Costa naar binnen kwam en na veertig minuten in de verre hoek raak schoot. Na een klein uur spelen zorgde Júnior Fernándes echter voor de gelijkmaker, die niet meer werd gerepareerd door de bezoekers.

Zodoende gaat Istanbul BB, waar Elia tot dusver weinig in actie komt dit seizoen - mede vanwege blessureleed - met een kleine kater de winterstop in. De voorsprong op nummer twee Yeni Malatyaspor is weliswaar een puntje groter geworden, maar als die ploeg zondagmiddag op bezoek bij Bursaspor wint, naderen ze wel tot vier punten.