Minimale zege Napoli, situatie AC Milan wordt steeds erger

22 december 2018, 17:07

Napoli blijft enigszins in het spoor van Juventus. De nummer twee van het Serie A-klassement heeft de wedstrijd tegen laagvlieger SPAL 1907 met de hakken over de sloot gewonnen. Een doelpunt van Raul Albiol was genoeg voor een 1-0 zege. Ondertussen verloor AC Milan op eigen terrein met 0-1 van Fiorentina, waardoor de situatie in San Siro steeds zorgelijker wordt.

Napoli - SPAL 1907 1-0

SPAL is een stugge ploeg en speelde de vorige drie duels gelijk en deed ook bij Napoli mee om een resultaat. Toch slaagde Napoli, dat wel sterker was, erin om te scoren. Op aangeven van Dries Mertens maakte verdediger Raul Albiol de enige goal. Mertens had de score in de tweede helft nog kunnen verdubbelen, maar raakte de lat. Napoli staan nu vijf punten achter Juventus.

AC Milan - Fiorentina 0-1

Het gaat absoluut niet goed met AC Milan. De in verval geraakte topclub speelde de voorgaande twee duels al troosteloos met 0-0 gelijk en kwam ook vandaag tegen middenmoter Fiorentina niet tot scoren. De bezoekers scoorden wel, maar dat was eigenlijk tegen de verhouding in. Federico Chiesa kwam van de linkerkant naar binnen en vuurde raak in de lange hoek. Milan staat nu vijfde en moet oppassen dat het die plaats niet kwijtraakt. Het is overigens ook de vraag of Gennaro Gattuso de kerst gaat halen, omdat hij zwaar onder druk staat door de slechte resultaten.

Genoa - Atalanta 3-1

Atalanta Bergamo had in punten gelijk kunnen komen met AC Milan, maar had de juiste vorm zaterdag niet te pakken. Tegen Genoa lukte er heel weinig: 3-1. Al na vijf minuten moest Marten de Roon, die net als Hans Hateboer en ex-Heraclied Robin Gosens in de basis stond, de strijd staken. Hij werd gewisseld vanwege een enkelblessure. Twee doelpunten van Krzysztof Piatek en een van Darko Lazovic deden Atalanta de das om. Specialist Duván Zapata benutte tussendoor nog wel een penalty namens Atalanta, maar dat was niet voldoende voor een resultaat tegen de laagvlieger. Atalanta won de voorgaande vijf duels overigens allemaal van Genoa.

Overige uitslagen

Sassuolo - Torino 1-1

Empoli - Sampdoria 2-4

Udinese - Frosinone 1-1

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen