Messi sluit 2018 in stijl af en gidst FC Barcelona naar zege

22 december 2018, 20:51

Lionel Messi heeft 2018 in stijl afgesloten. De Argentijn nam FC Barcelona zaterdag bij de hand in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. Hij leidde zijn ploeg naar een 2-0 zege, die bovendien goed was voor de wintertitel in de Primera Division.

Celta de Vigo hield Barça aardig in toom, maar had geen antwoord op Messi. La Pulga speelde de hoofdrol bij de openingstreffer. Na een goede pass op Jordi Alba kreeg Messi de bal terug en zette hij doelman Rubén Blanco aan het werk. In de rebound scoorde Ousmane Dembele alsnog. Op slag van rust vonden Messi en Alba elkaar wederom. De verdediger bereikte opnieuw Messi, die koel afrondde.

Barça raakte in de tweede helft amper in de problemen, ondanks goede bedoelingen van Celta de Vigo. Messi had de 3-0 op zijn schoen, maar was niet zelfzuchtig genoeg. Groter was de misser van Luis Suarez. Van dichtbij schoot de Uruguayaan naast. Echter hadden de gemiste kansen geen gevolgen voor Barcelona en blijft het koploper, met drie punten voorsprong op Atletico Madrid.