Heracles drukt Excelsior richting degradatiezone met 0-3 zege

22 december 2018, 22:44

Heracles Almelo heeft voor het eerst sinds lange tijd weer eens een uitoverwinning geboekt in de Eredivisie. Op bezoek bij Excelsior werd zaterdagavond het door doelpunten van Kristoffer Peterson, Brandley Kuwas en Mohammed Osman 0-3 voor de bezoekers uit Almelo. Kuwas was de absolute uitblinker op het kunstgrasveld in Rotterdam, waar Excelsior voorlopig naar onderen moet kijken.

De spelers konden bij het betreden van het veld genieten van een vuurwerkshow, georganiseerd door de thuisclub. Dat was ook het meeste spektakel dat we het eerste kwartier te zien kregen. Beide ploegen begonnen zeer voorzichtig en leden vooral veel balverlies. Eén van die momenten leverde het eerste gevaar op: Dario van den Buijs leverde de bal in bij Elías Már Ómarsson, maar die zag zijn inzet gekeerd worden door Janis Blaswich.

Heracles kwam naarmate de eerste helft vorderde wat beter in de wedstrijd, maar uitgespeelde kansen leverde het niet op. Het grootste gevaar voor de rust kwam wederom van Ómarsson. Koolwijk stuurde de IJslandse spits met een geweldige pass richting Heracles-goalie Blaswich, maar zijn schot verdween naast de paal. Waar Excelsior de kansen liet liggen was het bij de eerste kans aan de andere kant van het veld meteen raak: Kuwas stuurde Peterson weg in de diepte. Alessandro Damen kwam uit, maar zag Peterson eerder bij de bal arriveren. De Zweed had vervolgens geen enkele moeite om de bal in het lege doel te schuiven.

Na rust werden beide ploegen in het eerste kwartier nauwelijks gevaarlijk. Het eerste échte gevaar kwam van de uitploeg. Osman kon na een goede bal van Kuwas richting Damen, maar de keeper wist te pareren. Ook de rebounds van Duarte en Merkel werden gestopt door de doelman. De vierde kans was hem echter te machtig. Kuwas bracht de bal voor het doel en Osman had geen moeite om de bal in het doel te tikken.

Opstellingen en beoordelingen*

Excelsior: Alessandro Damen 5; Jeffrey Fortes 6, Jurgen Mattheij 5,5, Hervé Matthys 5,5, Lorenzo Burnet 6; Dogucan Haspolat 5,5 (Marcus Edwards 6,5), Ali Messaoud 6, Ryan Koolwijk 6,5; Denis Mahmudov 5 (Mounir El Hamdaoui 6), Elías Már Ómarsson 4, Luigi Bruins 6

Heracles Almelo: Janis Blaswich 7; Wout Droste 6, Maximilian Rossmann 6,5, Dario Van den Buijs 5, Bart van Hintum 6; Yoëll van Nieff 6,5, Alexander Merkel 6,5, Mohammed Osman 6,5 (Tim van den Berg -), Lerin Duarte 7 (Dabney dos Santos); Brandley Kuwas 8, Kristoffer Peterson 7 (Silvester van der Water -)

Man of the Match: Brandley Kuwas

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen