PSG boekt moeizame zege, remise voor Tete en Memphis

22 december 2018, 23:01

Paris Saint-Germain heeft na twee remises in de Ligue 1 zaterdagavond weer een overwinning geboekt in de Franse competitie. In eigen huis had het opvallend veel moeite met FC Nantes, maar werd er dankzij een doelpunt van Kylian Mbappé wel gewonnen. Omdat nummer twee Lille in eigen huis verloor van Toulouse en nummer drie Montepellier gelijkspeelde tegen het Olympique Lyon van Kenny Tete en Memphis Depay (nummer vier), werd het toch een mooie avond voor PSG.

PSG - FC Nantes 1-0

Na een mindere reeks met twee gelijke spelen in de Ligue 1 kreeg PSG pas na een paar weken gelegenheid om revanche te nemen op die remises. Door de actie van de gele hesjes werden de eerdere duels afgelast, tussendoor had de ploeg van Thomas Tuchel wel gewonnen in de beker en Champions League. En in de competitie kwam daar dus ook een zege bij: de recent twintig jaar geworden Mbappé gleed een corner van Ángel Di María bij de tweede paal binnen en bezorgde zijn ploeg de nipte zege. Daarmee sloot hij 2018 in stijl af: voor club en land maakte hij in totaal 34 doelpunten in dit kalenderjaar.

{image[331239][right-half][]}Montepellier - Lyon 1-1

Nadat Tete in de vorige Ligue 1-wedstrijd twee assists had gegeven tegen AS Monaco, kreeg de back wederom een basisplaats en beschaamde dat vertrouwen niet. De Oranje-international leverde de bal af bij Nabil Fekir, die zijn ploeg op voorsprong schoot na ruim een uur spelen. Daarmee leek Lyon een directe concurrent te verslaan, maar Ruben Aguilar bepaalde anders. Negen minuten voor tijd - toen Memphis al naar de kant was gehaald - bezorgde hij Montepellier alsnog een belangrijk punt.

Angers - Olympique Marseille 1-1

Met Kevin Strootman negentig minuten op de bank heeft Olympique Marseille slechts een puntje gepakt tegen laagvlieger Angers. En daarmee mocht het niet eens klagen, want heel lang keek Marseille ook nog tegen een achterstand aan dankzij de treffer van Stéphane Bahoken, die na een half uur werd gemaakt. Een kleine tien minuten voor het einde voorkwam Bouna Sarr nog wel de nederlaag, maar meer zat er niet in voor de bezoekers.

Overige uitslagen:

AS Monaco - Guingamp 0-2

Lille - Toulouse 1-2

Reims - Caen 2-2

Rennes - Nîmes 4-0

Saint-Étienne - Dijon 3-0

Strasbourg - Nice 2-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen