De Jong beoordeelt eerste seizoenshelft van PSV met 'een acht'

23 december 2018, 08:39

Luuk de Jong vindt dat PSV trots kan zijn op de gespeelde eerste seizoenshelft. Ten minste, als het gaat om de Eredivisie en de Champions League. "In de competitie hebben we het fantastisch gedaan met zestien overwinningen uit zeventien duels, maar we hebben nog niets", relativeerde de captain van de Eindhovenaren na de 3-1 overwinning op AZ.

Tegenover Voetbal Inside blikte hij terug op de eerste seizoenshelft. "Voor de beker kun je ons een één geven, maar in de competitie en ook Champions League was een stuk beter. In de CL hebben we ons goed geweerd, alleen hebben we niet het resultaat geboekt dat we wilden." Na vijf duels had PSV daarin slechts één punt en was het al uitgeschakeld in Europa.

Tegen AZ besloot PSV het kalenderjaar met de zestiende zege van het seizoen, al ging dat niet eenvoudig. "AZ zakte in en deed niet veel. Het was zeker niet ons beste eerste half uur, we waren te slordig en zaten er niet lekker in. Na de wissels gingen we slordiger spelen en kwamen we meer in de duels."

Het briefje

In de slotfase wisselde de opponent nog fanatiek en kreeg De Jong een opdracht mee op een briefje van trainer Mark van Bommel. "Toen ik hem kreeg, dacht ik wel: o, gaat het tegenwoordig alleen nog maar zo?", glimlachte de Jong tegenover de NOS. Er stonden tactische details op voor de verdedigende spelhervattingen van de Eindhovenaren tegenover invaller Bjørn Johnsen. "We hadden het in deze wedstrijd even nodig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen