Buijs boos over schoenkeuze én instelling van zijn spelers

23 december 2018, 08:52   Bijgewerkt: 23 december 2018, 09:03

Danny Buijs was zaterdagavond niet te spreken over zijn spelers. Hoewel zijn ploeg een helft met een man meer stond na een rode kaart voor Jorrit Smeets, had de coach juist het gevoel dat zijn ploeg een paar spelers minder had. Al had dat volgens hem ook te maken met het feit dat er veel spelers met rubbertjes onder de schoenen speelden. "Als je drie a vier spelers hebt die op dit veld op rubbers spelen en alle kanten op glijden. Dan verdien je het ook niet om hier met een overwinning weg te gaan."

Dat was de heldere analyse van de trainer tegenover FOX Sports. "Ik ben echt perplex dat een voetballer op dit veld ervoor kiest om met rubbers te spelen. We mogen nog blij zijn dat we hier met een punt van het veld gaan", aldus de coach. En dus had de trainer helemaal niet het idee dat zijn elftal met een man meer speelde. "Ik dacht op een gegeven moment dat wij met negen man speelden."

En dus kreeg het incident nog wel een staartje in de kleedkamers, zo vertelde Buijs tegenover RTV Noord. "Fouten maken vind ik niet erg, ik maak ook fouten. Ik weet dat heel veel mensen op de club er alles aan doen. Ik weet dat heel veel fans ons door dik en dun steunen. Maar als je het als speler niet kunt opbrengen om je gewoon goed voor te bereiden op een wedstrijd, tja, daar kan ik niet bij."

Groningen onwaardig

Mike te Wierik en Mimoun Mahi waren eveneens van mening dat het duel FC Groningen-onwaardig was. "We moeten Fortuna in de tweede helft gewoon kapot spelen en drie punten meenemen. Dat lukt niet. Als ik zelf in de spiegel kijk, zie ik dat ik twee kansen krijg die erin moeten", aldus Mahi, die hoopt dat er deze winter iets gebeurt. "Dit is Groningen-onwaardig, we hebben nieuwe spelers keihard nodig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen