Blind verwacht 'pittig potje' in Utrecht: "Dick pept ze op"

23 december 2018, 09:06

Als Ajax zondagmiddag van FC Utrecht wint, dan gaat het met vijftien zeges uit zeventien Eredivisie-duels de winterstop in, ook in de wetenschap dat het overwintert in de KNVB Beker en de Champions League. Toch verwacht Daley Blind géén makkelijk karwei in de Domstad, in tegendeel zelfs. "FC Utrecht is in vorm, maar dat zijn wij natuurlijk ook", aldus de verdediger.

Tegenover De Telegraaf blikt Blind vooruit op de laatste wedstrijd van het kalenderjaar, waarin het getergde FC Utrecht wacht. "We mogen niet op strijd worden afgetroefd. Als we dat voorkomen, denk ik dat we voetballend een betere selectie hebben", legt hij zijn stelling uit. "Ik verwacht wel dat FC Utrecht er vol inklapt en in hoog tempo zal spelen. Het is geen elftal dat achterin gaat hangen. Ik denk dat Dick Advocaat ze behoorlijk zal oppeppen."

Bovendien heeft Ajax een zwaar bekerduel met Roda JC in de benen, waarin het dieper moest gaan dan gepland. Toch mag dat geen probleem opleveren, vindt Blind. "We hebben een heel goede en fitte selectie. En FC Utrecht heeft tegen Feyenoord donderdag ook een pittig potje gehad, dat zou een voordeel kunnen zijn. Het kan misschien een procentje schelen."

Al mogen de Amsterdammers door de overwinning van PSV niets laten liggen om níet met een kater de winterstop in gaan. "Daar moeten we niet naar kijken. We staan twee punten achter, hebben de titel in eigen hand en we zijn kampioen als we alles winnen", relativeert Blind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen