Kamphuis staat achter de drie rode kaarten voor sc Heerenveen

23 december 2018, 10:42

Jochem Kamphuis gaf zaterdagavond drie (!) rode kaarten aan sc Heerenveen in het duel met NAC Breda: Ben Rienstra, Yuki Kobayashi én coach Jan Olde Riekerink kregen allemaal de rode prent voorgehouden. Toch stond de scheidsrechter na het duel wel achter zijn genomen beslissingen.

Om bij de overtreding van Rienstra had Kamphuis wel de VAR nodig. "Rienstra schampt de bal met de hak en gaat vervolgens over de bal heen, met zijn noppen vooruit op het onderbeen. Je ziet de enkel van Te Vrede ook echt wegklappen", reconstrueert de arbiter tegenover FOX Sports. Kobayashi kreeg direct rood. "Ik stond in een perfecte positie en zag Kobayashi aankomen met buitensporige inzet, waarna hij de tegenstander omver werkte. Voor mij was dit tijdens de wedstrijd een overduidelijke rode kaart en dat werd ook bevestigd door de VAR."

Riekerink kreeg eerst geel en vervolgens nog een keer voor commentaar op de leiding. "Voorafgaand aan het seizoen hebben we met elkaar afspraken gemaakt en dat betekent dat de trainer niet continu kan protesteren, wegwerpgebaren kan maken of het veld kan inlopen. Als hij dat wel doet krijgt hij een waarschuwing, een gele kaart, en als hij het dan blijft doen, dan volgt er een tweede gele kaart."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen