Völler over coach-wissel met Bosz: "In onze ogen noodzakelijk"

23 december 2018 – Rudi Völler, directeur sport bij de clubleiding van Bayer Leverkusen, denkt dat het ontslag van Heiko Herrlich onvermijdelijk was. De oefenmeester werd zondagochtend na de eerste seizoenshelft, die hij op de negende plek beëindigde in de Bundesliga, vervangen door Peter Bosz. "Na de onbevredigende eerste seizoenshelft was de wisseling van de coach in onze ogen noodzakelijk."

Völler over coach-wissel met Bosz: "In onze ogen noodzakelijk"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat stelt de Duitser in het persbericht. "Heiko gaf ons team vorig jaar een boost in een moeilijk seizoen en plaatste zich voor Europees voetbal. Tot het einde hadden we de overtuiging en de wil om mét hem het tij te keren", verzekert Völler. "Helaas is de ontwikkeling van het team gestageerd. Hoewel we ons hebben geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League, zijn we niet tevreden."

Dat Bosz zijn opvolger is, stemt Bayer-CEO Fernando Carro tevreden. "We moeten zo snel mogelijk terugkeren op het niveau van onze ambities. Natuurlijk is ook het team, de spelers, verantwoordelijk. Met de kwaliteiten die er zijn, moeten we terug naar het niveau dat het laatste half jaar niet gehaald is."

'Bij Ajax laten zien'
"We staan te laag op de ranglijst en denken dat er meer uit de huidige spelersgroep valt te halen," liet technisch directeur Simon Rolfes over de beslissing van de club. "Bosz heeft altijd aanstootgevend, snel en inspirerend voetbal gespeeld met zijn ploegen. Hij heeft ook speciale passie getoond voor het werken met veel jonge spelers, daarom past hij zo goed bij ons. Bij Ajax liet hij zien dat hij met jonge spelers internationaal gezien mooie dingen kan bereiken", doelde hij op het bereiken van de finale van de Europa League.

Lees ook: Bosz tekent tot en met 2020 bij Bayer Leverkusen

Bundesliga

gerelateerd