Jans vond keuze om technisch manager te zijn 'geen goede'

23 december 2018, 11:57

Ron Jans weet al maanden dat hij niet verder wil als technisch manager van FC Groningen. De voormalig trainer voelt zich niet genoeg thuis op de positie die hij in het hoge noorden voor het eerst vervulde. "Ik vind mezelf niet geschikt genoeg. Het was geen waardeloze beslissing om technisch manager te worden, maar geen goede", vertelt hij openhartig.

Tijdens De Tafel van Kees ging hij in op zijn periode bij FC Groningen, waar hij de opvolger was van Peter Jeltema. "Ik ben te verlegen, denk ik", sprak hij over het feit dat hij kort op de trainers moest zitten. In mei gaf hij al bij Hans Nijland te kennen dat hij twijfelde over zijn toekomst. "Er waren genoeg redenen om door te gaan, maar je moet uiteindelijk naar jezelf kijken. Er zijn altijd dingen waar je aan kunt twijfelen en in the end past het allemaal niet bij mijn persoon."

Ruzie met Faber

Een van de pijnpunten de afgelopen jaren was het contact met Ernest Faber. "Dat soort dingen doet gewoon pijn", aldus Jans over de situatie. "Na de transferperiode, toen we niet hadden verlengd met Ernest en na de uitwedstrijd met Vitesse (het duel direct na de winterstop) was onze relatie niet meer goed." Eerder vertelde Faber al dat hij maanden niet sprak met Jans.

Lees ook:

- Jans: "Ik heb ook fouten gemaakt

- Jans verlengt contract niet bij Groningen en stopt in zomer

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen