Allegri hecht weinig waarde aan winterkampioenschap Juventus

23 december 2018, 13:10

Juventus kroonde zich zaterdagavond tot herbstmeister in de Serie A, maar voor trainer Massimiliano Allegri was dat geen reden voor een feestje. "Als winterkampioen hebben we namelijk nog niets gewonnen", bleef de coach van de Oude Dame nuchter na de 1-0 zege op AS Roma.

"We zitten bij de laatste zestien van de Champions League, zijn door in de beker. Maar het belangrijke is om een buffer te houden ten opzichte van nummer twee", wist Allegri. De ploeg van Carlo Ancelotti volgt door de zege van Juventus op de Romeinen op inmiddels zeven punten. "Het was een goede wedstrijd, al stonden we een tijdje onder druk. Robin Olsen maakte een paar goede saves, we stonden goed."

Ook werden er twee goals van Juve afgekeurd en die ploeg hield wederom de nul. Geen ploeg in Europa lukte dat vaker. "Roma had in de tweede helft meer balbezit, maar we gaven geen kansen weg. Daarom vond ik het een terechte overwinning." Mario Mandzukic maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. "Hij combineert techniek en fysieke kracht. Dat maakt hem een buitengewone speler."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen