Koster schorst vier (!) Willem II'ers voor duel met Emmen

23 december 2018 – Adrie Koster heeft de opstelling van Willem II over de kop gegooid. Na de nederlaag van vorige week tegen ADO Den Haag (0-3) kiest de coach voor een paar andere namen. Opvallend: er zijn liefst vier (!) spelers disciplinair geschorst. Thomas Meissner, Donis Avdijaj, Timon Wellenreuther en Atakan Akkaynak zijn disciplinair geschorst. Bij opponent FC Emmen is er slechts één wijziging ten opzichte van de gewonnen derby met FC Groningen. 

Koster schorst vier (!) Willem II'ers voor duel met Emmen

En dus staat keeper Mattijs Branderhorst voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basiself in de Eredivsie, terwijl ook Damil Dankerlui weer een basisplaats heeft bij de Tilburgers. Fran Sol, die eerder dit weekend vader werd, is ook van de partij bij de bezoekers, die de laatste weken bezig zijn aan een mindere reeks. De ploeg heeft momenteel slechts een punt minder dan FC Emmen, maar de laatste twee duels werden fors verloren.

Wat er precies gebeurd is met het kwartet bij Willem II, is overigens nog niet bekend. "Ik vind dat je als prof je moet voorbereiden op deze wedstrijd en dat was niet het geval. Vandaar deze beslissing", liet trainer Koster weten op het clubkanaal. Naar verluidt zou het Duitse kwartet op stap zijn geweest. "Je kunt beter een beslissing nemen, dan dat je het laat lopen."

Dick Lukkien kiest voor tien van dezelfde elft spelers die vorige week FC Groningen versloegen. Alleen Alexander Bannink is naar de bank verwezen en hij wordt vervangen door Reuven Niemeijer. Nicklas Pedersen, die vorige week twee goals maakte, begint zodoende weer als reserve.


Eredivisie

gerelateerd