Cambuur wint van tiental MVV, spreekkoren ontsieren wedstrijd

23 december 2018, 16:42

SC Cambuur heeft een moeizame eerste seizoenshelft met een positief gevoel afgesloten. Op bezoek bij MVV wonnen de Leeuwarders met 1-2. De bezoekers speelden bijna de helft van de wedstrijd met een man meer nadat Nathan Mbuyamba kort na rust met rood van het veld werd gestuurd. Niet lang daarna werd wegens aanhoudende spreekkoren van de MVV-aanhang de wedstrijd voor ongeveer tien minuten stilgelegd.

Na de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-1 verlies) stond voor Cambuur wederom een verre uitwedstrijd in Limburg op het programma. Waar de Leeuwarders midweeks niet thuis gaven, verliep het duel in De Geusselt een stuk beter. Voor rust kwam het team van René Hake ondanks een aantal aardige mogelijkheden niet tot scoren. In de tweede helft vielen de doelpunten alsnog.

Kort na de theepauze haalde Mbuyamba in het strafschopgebied Issa Kallon onderuit, waarop arbiter Siemen Mulder besloot Cambuur een penalty te geven en de MVV-verdediger met rood naar de kleedkamer te sturen. De strafschop die volgde werd benut door Robin Maulun. Vlak na het openingsdoelpunt scoorden de Leeuwarders ook een tweede keer. Tyrone Conraad zorgde ervoor dat marge werd verdubbeld.

Ondertussen moest Mulder, die Mbuyamba rood had gegeven, het ontgelden bij de MVV-aanhang. Omdat de spreekkoren aanhielden, besloot de scheidsrechter het spel even stil te leggen. Nadat de wedstrijd was hervat kwam het tiental van MVV nog terug tot 1-2, maar de Leeuwarders gaven de overwinning niet meer uit handen.

Door de zege gaat Cambuur als nummer negen van de Eerste Divisie de winterstop in. MVV eindigt de eerste seizoenshelft op de elfde plek.