Willem II verslaat FC Emmen en wint derde uitduel op rij

23 december 2018, 18:53

Willem II heeft na de bekerzege tegen AFC ook een overwinning op FC Emmen geboekt. In een duel waarin de Emmenaren lange tijd de sterkere ploeg waren, kwamen Aras Özbiliz en Fran Sol tot scoren. Emmen, dat in de eerste seizoenshelft boven verwachting heeft gepresteerd, kwam de 0-2 achterstand niet meer te boven.

Willem II startte tegen directe concurrent Emmen niet in zijn beste opstelling. Basisspelers Donis Avidijaj, Timon Wellenreuther, Thomas Meissner en wisselspeler Atakan Akkaynak, allen geboren in Duitsland, waren vanwege 'een onvoldoende voorbereiding' disciplinair geschorst. Emmen moest het spel maken, en deed dat in de eerste helft niet onverdienstelijk. De thuisploeg legde bij tijd en wijle verzorgd combinatiespel op de mat, wat echter niet resulteerde in veel kansen. Het bleef vanaf de kant van Emmen bij enkele schoten van Jafar Arias, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan.

Emmen, dat in de eerste helft de sterkere ploeg was, begon vanwege deze achterstand ook getergd aan de tweede helft. De Emmenaren bleven, net als in de eerste helft, domineren, maar wisten geen goede kansen te creëren. Willem II was vanuit de omschakeling echter wel effectief en kwam al vroeg op een 0-2 voorsprong. Na een schot, dat slecht gekeerd werd door Kjell Scherpen, kon Sol van dichtbij binnenschieten.

Aan de hand van de ingevallen Nicklas Pedersen kon Emmen echter niets meer forceren. Ook Willem II kwam niet meer tot scoren. Zo eindigt FC Emmen dit jaar toch nog in enige mineur, terwijl Willem II voorzichtig naar boven kan kijken. Als de Tilburgers Sol in de winterstop kunnen behouden, zetten ze in ieder geval een grote stap naar lijfsbehoud.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Kjell Scherpen 5,5; Stef Gronsveld 6, Keziah Veendorp 6 , Nick Bakker 6, Tim Siekman 5,5, Caner Cavlan 6,5; Glenn Bijl 5,5, Michael Chacon 6, Reuven Niemeijer (56. Nicklas Pedersen 6,5), Anco Jansen 6,5; Jafar Arias 6 (81. Wouter Marinus -)

Willem II: Mattijs Branderhorst 6; Fernando Lewis 6, Freek Heerkens 6, Jordens Peters 6, Diego Palacios 6,5 ; Vurnon Anita 6,5 , Pol Llonch 6, Aras Özbiliz 7 (86. Dries Saddiki -); Daniel Crowley 6,5 (90. Kristófer Kristinsson -), Fran Sol 6,5, Damil Dankerlui 6,5

Man of the match: Aras Özbiliz

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling