Spurs scoort in spektakelstuk zes keer tegen Everton

23 december 2018, 19:11   Bijgewerkt: 23 december 2018, 22:10

Tottenham Hotspur heeft zondag indruk gemaakt op Goodison Park. In een doelpuntenfestijn rekende de Londense grootmacht af met Everton. De thuisploeg scoorde twee keer, maar de Spurs maakten liefst zes doelpunten. Door de 2-6 zege heeft het team van trainer Mauricio Pochettino optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Manchester City en Chelsea.

City en Chelsea gingen zaterdag verrassend onderuit tegen respectievelijk Crystal Palace en Leicester City. Tottenham overkwam op bezoek bij Everton niet hetzelfde, al kenden de bezoekers wel een valse start. Na twintig minuten opende Theo Walcott de score. Tottenham rechtte snel de rug en prikte er nog voor rust drie in. Eerst profiteerde Heung-min Son van geklungel in de Everton-verdediging, daarna scoorden ook Dele Alli en Harry Kane.

Na rust ging Tottenham vrolijk door met het maken van doelpunten. Kort na rust vergrootte Christian Eriksen met een knappe volley de marge. Nadat Gylfi Sigurdsson voor Everton had gescoord, maakte Son het vijfde doelpunt van de bezoekers. De Zuid-Koreaan scoorde wederom na een fout in de verdediging van de thuisploeg. Het slotakkoord was voor Kane, die uit een snelle tegenaanval zijn tweede van de wedstrijd maakte.

Tottenham verstevigt door de zege de derde plaats in de Premier League. Koploper Liverpool heeft zes punten meer, maar nummer twee Manchester City staat nog maar twee punten voor. De Londense club heeft vijf punten voorsprong op nummers vier en vijf Chelsea en Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen