Cambuur-aanvaller Kallon beticht MVV-aanhang van racisme

23 december 2018, 23:01

Een deel van de aanhang van MVV heeft zich zondagmiddag van zijn slechtste kant laten zien. Door aanhoudende spreekkoren legde Siemen Mulder de wedsrtijd in de tweede helft voor tien minuten stil. Naast de scheidsrechter moest ook Issa Kallon het ontgelden. Hij werd racistisch bejegend door een aantal 'supporters' van de thuisploeg.

Tegenover de Leeuwarder Courant vertelt Kallon dat hij werd uitgescholden voor inpakpiet. "Ja, echt. Ze maakten ook de hele tijd apengeluiden", aldus de aanvaller, die aan het begin van de tweede helft een strafschop had versierd. Toen de wedstrijd werd gestaakt, knuffelden enkele teamgenoten hem. "Ze zeiden dat ik er niet op moest reageren, maar het raakt me ook niet echt. Ik vind het heel erg vervelend, maar probeer me ervan af te schermen als ik voetbal."

"Ik vind het triest, want zij hebben ook donkere spelers in de selectie. Maar de drie punten zijn de beste sportieve revanche", zegt Kallon. Door doelpunten van Robin Maulun en Tyrone Conraad won Cambuur de laatste Eerste Divisie-wedstrijd van 2018 met 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen