'Tapia zet zinnen op vertrek, Feyenoord staat open voor verhuur'

24 december 2018, 08:00

Renato Tapia zet komende maand zijn zinnen op een vertrek bij Feyenoord. Met het oog op de Copa America wil de Peruviaan meer spelen. Feyenoord staat open voor een verhuur van de middenvelder, die zondag tegen ADO Den Haag (2-2) als vervanger van Jordy Clasie een goede indruk achterliet.

Dat meldt De Telegraaf. Het optreden in Den Haag was dit seizoen voor Tapia pas zijn eerste basisplaats in de Eredivisie. Tot dusver kwam hij tot slechts 248 minuten in het eerste van Feyenoord. Dat Tapia na afloop van het duel met ADO niet beschikbaar was voor de pers, kan volgens de ochtendkrant betekenen dat er al ontwikkelingen zijn rondom Tapia.

Komende zomer staat de Copa Ameria op het programma en daar wil de vice-aanvoerder van Peru zoveel mogelijk spelen. Op zijn positie bij Feyenoord is Clasie eerste keuze voor Giovanni van Bronckhorst. Vorig seizoen profiteerde Tapia nog van het veel drukkere speelschema van Feyenoord en speelde hij ook als centrale verdediger, maar dat is nu niet aan de orde. De Rotterdammers namen hem drie jaar geleden voor meer dan twee miljoen euro over van Twente. Zijn contract in De Kuip loopt nog anderhalf jaar door.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen