Van der Hart: "Twee, drie dagen heel erg ziek van geweest"

24 december 2018, 10:40

Mickey van der Hart overweegt een vertrek bij PEC Zwolle. De ene keer staat de 24-jarige doelman onder de lat bij PEC Zwolle, de andere keer zit hij op de bank. Tot zijn grote verrassing verloor hij voor het duel met NAC Breda zijn plek in de basis.

"Twee dagen voor de wedstrijd tegen NAC Breda vroeg de trainer (de inmiddels ontslagen John van 't Schip, red.) of ik even mee wilde komen. Ik dacht ik dat hij het over de nederlaag tegen Ajax wilde hebben. Niet dus", vertelt Van der Hart in De Stentor. "Hij zei: ik haal je eruit. Ik ga je niet vertellen wat ik daarna gedaan of gezegd heb, maar ik werd heel kwaad. Iedereen heeft er wel een beeld bij hoe je je dan voelt. De trainer moest een keuze maken en dacht dat dit de juiste was."

De klap kwam hard aan bij Van der Hart, die vrijdag tegen VVV-Venlo (2-0) in het veld kwam voor de weggestuurde Diederik Boer. "Ik ben er twee, drie dagen heel erg ziek van geweest. Ik had het totaal niet aan zien komen. Tot aan de wissel kreeg ik veel positieve feedback. De club was tevreden over mijn ontwikkeling, dat is me meerdere keren verteld. Een aantal weken daarvoor werd ook hardop uitgesproken dat ik hun eerste man was. Ik ben voor mijn gevoel bezig aan het beste seizoen uit mijn carrière en dan word je ineens gepasseerd. Ja, daar heb ik wel een litteken aan overgehouden."

Van der Hart erkent dat een winters vertrek een optie is. "Ik zou liegen als ik zeg dat een vertrek in de winter niet door mijn hoofd is geschoten. Mijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af, dus er is voor mij wel ruimte om daarover na te denken. Het hangt er heel erg vanaf welke trainer voor de groep komt te staan en wat hij met me wil. Daarna ga ik mijn conclusies trekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen