PEC Zwolle Vrouwen en Van der Wal na dit seizoen uit elkaar

24 december 2018, 12:25

PEC Zwolle Vrouwen moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Wim van der Wal, bezig aan zijn tweede jaar in Overijssel, heeft in overleg met de club besloten om zijn huidige aflopende verbintenis niet te verlengen. Vorig jaar haalde hij met zijn team uiterst knap en verrassend nog de kampioenspoule.

Dit seizoen gaat het iets minder, toch werd er afgelopen week nog een recordoverwinning geboekt op de vrouwen van Achilles '29. "We hebben het afgelopen anderhalf jaar ontzettend plezierig samengewerkt en de intentie is er om ook het laatste half jaar goed af te sluiten", aldus Arjan Jansen, directeur Regio Zwolle United, waar PEC Zwolle Vrouwen onderdeel van uit maakt. "Met een hele jonge ploeg heeft Wim het vrouwenvoetbal een echte boost gegeven. Het behalen van de kampioenspoule vorig jaar en de uiteindelijk gedeelde derde plaats zijn daar voorbeelden van, maar ook jonge talenten die vanuit Beloften PEC Zwolle Vrouwen zijn doorgestroomd."

Het idee is dat beide partijen wel blijven samenwerken, maar op een andere, minder intensieve basis. "Gezien mijn tweejarige detachering vanuit de KNVB en tevens mijn huidige werkzaamheden bij de voetbalbond, dienen we samen vooruit te kijken", aldus de coach. PEC Zwolle staat momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen