'PEC Zwolle hoopt Stam eind deze week te presenteren'

24 december 2018, 18:23   Bijgewerkt: 24 december 2018, 20:41

Het is nog niet in kannen en kruiken, maar het begint er steeds meer op te lijken dat Jaap Stam de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle wordt. Volgens De Stentor hoopt de Eredivisionist eind deze week de 46-jarige coach te presenteren. De afgelopen dagen hebben meerdere gesprekken met de topkandidaat plaatsgevonden.

Sinds het ontslag van John van 't Schip zingt de naam van Stam rond in Zwolle. Voorzitter Adriaan Visser erkende al snel dat de oud-verdediger een 'interessante kandidaat' is om de vacante positie in te vullen. Volgens de regionale krant hebben de club en trainer de afgelopen dagen gepraat over de samenstelling van de selectie, invulling van de staf en het financiële gedeelte.

Voor voorzitter Nijkamp en technisch directeur Gerard Nijkamp is Stam op dit moment de enige kandidaat om Van 't Schip op te volgen. Eerder was de voormalig international al als speler en assistent-trainer actief in de hoofdstad van Overijssel. Als hoofdtrainer had Stam tussen 2016 en 2018 het Engelse Reading onder zijn hoede. Sindsdien is hij clubloos.

Gaat Stam in Zwolle aan de slag, dan staat hij voor een flinke uitdaging. De Zwollenaren waren in 2018 namelijk de slechtst presterende Eredivisionist. Met vijftien punten uit zeventien wedstrijden hervat PEC na de winterstop de Eredivisie als nummer zestien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen