Guardiola looft huidig City: "Zijn verder dan de kampioensploeg"

25 december 2018, 09:44

Hoewel Manchester City de laatste weken wat meer punten laat liggen dan te doen gebruikelijk in de Premier League, vindt Pep Guardiola dat zijn elftal is verbeterd ten opzichte van de groep die landskampioen werd. "In kleine details zijn we verder dan vorig seizoen, wat overigens logisch is omdat we langer met elkaar zijn", vertelt hij.

Tegenover Sky Sports gaat hij in op de ontwikkeling van Manchester City. Bijvoorbeeld in het verstoren van de opbouw van de tegenstander is hij meer tevreden: "Als we hoog drukzetten, kunnen we verschillende tactieken gebruiken om de bal te veroveren. We hebben meer alternatieven ontwikkeld en zijn ook zekerder om verder weg van ons eigen doel te verdedigen."

En dus heeft Guardiola veel vertrouwen dat ook dit seizoen zijn ploeg lang meedoet om 'de belangrijkste titel'. "Het is leuk om competitie te winnen waarin je zes of zeven duels goed bent", doelt hij op onder andere de Champions League. "Maar in de Premier League moet je elke drie dagen goed zijn. Daarom is dat de prijs waarvan ik het meeste houd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen