Het jaar van... Fortuna Sittard: prachtige groei op alle fronten

27 december 2018, 08:48

Alle wedstrijden uit de Eredivisie en KNVB Beker van 2018 zitten erop. PSV werd landskampioen, Feyenoord won de beker, Ajax overwinterde in de Champions League en PSV sloot het jaar af met de wintertitel. Er gebeurde genoeg in het afgelopen kalenderjaar, dus is het tijd om terug te kijken. In deel III van onze cluboverzichten: Fortuna Sittard.

In de zomerstop deed de club er alles aan om geen modderfiguur te slaan in de Eredivisie. Liefst dertien spelers uit alle windstreken werden aangetrokken en bovendien werd trainer René Eijer aangesteld als hoofdtrainer naast Kevin Hofland. De ploeg van Fortuna kende veel relatief onbekende spelers, maar de scouts van Fortuna lijken goed te weten waar ze mee bezig zijn.

Het hoogtepunt: 0-2 winst in De Kuip

De promotie had hier als hoogtepunt opgeschreven kunnen worden, maar we kiezen toch voor de 0-2 zege in de Rotterdamse Kuip. Feyenoord is dit seizoen sterk in eigen huis en was nog ongeslagen op eigen terrein, maar beet zich in december stuk op Fortuna. Lars Hutten en Ahmed El Messaoudi loodsten de Limburgers naar een zeer verrassende zege. Het is vooralsnog het hoogtepunt in een seizoen vol mooie momenten.

{image[329619][right-half][]}De beste aankoop: Mark Diemers

Dat Mark Diemers in de zomer verkaste van de ene promovendus naar de andere, zegt wel iets over de financiële situatie van de Limburgers. De club is in staat om financieel te wedijveren en haalde met spelmaker Diemers een middenvelder binnen die ook interesse genoot van Eredivisie-clubs. Bij Fortuna laat de oud-speler van FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap zien dat hij een speler is met veel potentie. De 25-jarige Leeuwarder scoorde al drie keer en leverde bovendien al vijf assists af.

{image[329310][left-half][]}De tegenvaller: Lisandro Semedo

Veel kenners hadden in aanloop naar het seizoen hoge verwachtingen van Lisandro Semedo. Het 22-jarige talent was vorig seizoen een van de smaakmakers in de Eerste Divisie met vijftien treffers en veel onnavolgbare acties. In de Eredivisie heeft de buitenspeler wat moeite om aan te klampen. Van alle aanvallers in de Fortuna-selectie scoorde hij dit seizoen met twee goals tot dusver het minst vaak.

{image[331299][right-half][]}De doorbraak van: Aleksei Koselev

Hij is precies twee meter lang, komt uit Moldavië en blijkt een uitstekende keeper: Aleksei Koselev. De doelman was een van de dertien zomerversterkingen van Fortuna en speelde vorig seizoen nog voor CSMS Iasi, een middenmoter uit Roemenië. Waar veel Eredivisie-clubs beschikken over een schutterende keeper, heeft Fortuna met Koselev een betrouwbare keeper in huis. En dat is goud waard.

Eredivisiecijfers:

Duels: 17

Zeges: 5

Gelijke spelen: 5

Nederlagen: 7

Doelcijfers: 29 voor, 30 tegen (-1)

Grootste zege: Fortuna Sittard - PEC Zwolle 3-0 (4 november)

Grootste nederlaag: Fortuna Sittard - AZ 0-3 (7 december)

Topscorer: Finn Stokkers, Andrija Novakovic, Ahmed El Messaoudi (4)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen