Pochettino over titelrace: "We moeten voorzichtig zijn"

25 december 2018, 17:49

Tottenham Hotspur staat na achttien speeldagen keurig derde in de Premier League. De Londense club verzamelde tot dusver 42 punten, respectievelijk zes en twee stuks minder dan koploper Liverpool en nummer twee Manchester City. Spurs-manager Mauricio Pochettino denkt dat zijn ploeg kan meedoen om de landstitel.

"Drie seizoenen geleden streden we met Leicester City om het kampioenschap. We zijn toen tot het einde blijven knokken, maar het gat was zo groot", refereert Pochettino aan het seizoen 2015/2016, toen Tottenham Hotspur uiteindelijk derde werd met elf punten achterstand op de verrassende kampioen Leicester City.

"Nu zijn we in de buurt, maar we moeten voorzichtig zijn. We moeten het stap voor stap bekijken, van wedstrijd tot wedstrijd", stelt Pochettino. "Daar moeten we ons bewust van zijn. We moeten er heel hard voor knokken en constant zijn. We zijn nog op vier fronten actief. Dat wordt zwaar, maar we gaan ons best doen." Tottenham Hotspur zit ook nog in de Champions League, FA Cup en League Cup.

Woensdag, Boxing Day, speelt Tottenham Hotspur voor eigen publiek tegen AFC Bournemouth. Dat team is met 26 punten de nummer acht van de Engelse competitie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen