Weghorst blikt terug op 2018: "Heb mijn plafond nog niet bereikt"

26 december 2018, 09:12

Het jaar 2018 was in meerdere opzichten een droomjaar voor Wout Weghorst. Zo maakte hij een transfer van AZ naar VfL Wolfsburg, debuteerde de spits in het Nederlands elftal en werd hij vader. Weghorst heeft zijn draai inmiddels aardig gevonden in Duitsland.

"De club is lovend", vertelt Weghorst in gesprek met NOS. "Halverwege de competitie sta ik op zeven goals, daar kan ik tevreden over zijn. En ik voel dat ik mijn plafond nog niet heb bereikt. Ik word hier enorm gewaardeerd om mijn werklust, ook zonder bal. Meer dan in Nederland. De stap naar Wolfsburg is ook een heel bewuste keuze geweest en het blijkt een supergoede match te zijn."

Het hoogtepunt van 2018 voor de aanvaller was echter de geboorte van zijn dochtertje, Juul. Ook aan zijn debuut tegen Engeland houdt Weghorst goede herinneringen over. "De geboorte van mijn dochter staat natuurlijk op één. Maar sportief gezien is mijn debuut, tegen Engeland in Amsterdam, mijn hoogtepunt. Je krijgt dan twee shirts. Ik heb er eentje geruild met Jamie Vardy. De ander heb ik gehouden en krijgt een mooi plekje."

Het meezingen van het Wilhelmus viel veel mensen op. Weghorst: "Ik werd nog door een radiostation gebeld of ik daar iets over wilde zeggen, maar voor mij is dat heel normaal. Op het moment dat het volkslied klinkt, voelt het supergaaf. Ik ben supertrots om Nederlander te zijn."

En passant boekte Weghorst ook nog succes buiten het veld. Samen met enkele teamgenoten van het Nederlands elftal boekte hij een zege op tweevoudig wereldkampioen darts Michael van Gerwen. "Hij kwam langs bij Oranje in Zeist. Samen met Jeroen Zoet, Davy Pröpper en Donny van de Beek vorm ik een groepje fanatieke darters. Van Gerwen zag vrij snel dat Donny en ik aardig kunnen gooien, dus wilde hij wel een leg tegen mij gooien. We begonnen op 301 punten. Ik begon volgens mij met 140 en 121 en even later gooide ik mijn eerste pijl op een dubbel uit. Van Gerwen dacht: wat is dit?! Je zag hem balen, maar hij vond het ook mooi. Hij daagde me meteen weer uit en daarna had ik geen schijn van kans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen