Van der Gaag blikt terug: "Stempel nog niet kunnen drukken"

26 december 2018, 11:36

Het eerste half jaar van Mitchell van der Gaag bij NAC Breda was niet altijd even gemakkelijk. Toch zit de oefenmeester prima op zijn plek in Brabant. "Naar de winterstop heb ik geen moment afgeteld, ook niet na een aantal pijnlijke resultaten. Ik vind dit nog steeds een fantastische club."

toch erkent Van der Gaag dat het niet altijd rozengeur en maneschijn was. "We hebben flinke tikken gehad. Ik ben een trainer die altijd zijn handtekening onder een elftal heeft kunnen zetten, hier is me dat tot op heden niet gelukt", aldus de trainer in gesprek met NACourant.

De trainer zag desondanks ook genoeg positieve dingen. "Naast de wedstrijden die we wonnen, zoals tegen Vitesse, met strijd en goed voetbal, heb ik nog wel meer sterke dingen gezien: het laatste half uur tegen Utrecht, PSV, eerste helft Ajax, eerste half uur Willem II. Alleen we krijgen de goals te makkelijk tegen en die klap komen we vervolgens niet te boven."

Het tegenvallende eerste half jaar begon voor Van der Gaag eigenlijk al in de voorbereiding. "Normaal is dat de leukste periode van het seizoen, maar we speelden niet goed. In de laatste wedstrijd wisselde ik in de rust mijn twee centrale verdedigers en verdedigende middenvelder, inclusief de aanvoerder. Ik kan me niet heugen dat ik zoiets ooit een week voor de competitie heb gedaan. Uiteindelijk hebben we het met zijn allen niet voor elkaar gekregen om stabiliteit in de ploeg te krijgen. En ik ben verantwoordelijk, dus je mag mij daarop aankijken."

Toch ziet Van der Gaag de zaken positief tegemoet. "Als we in de winterstop drie goede spelers halen die daadwerkelijk een versterking zijn, ben ik blij. Ondanks het moeizame halfjaar vind ik dit nog steeds een fantastische club. Als hier zelfs op zondag om kwart over twaalf 19.000 mensen enthousiast op de tribune zitten, denk ik: dit is voetbal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen