PSV mist Romero weken door jeugdtoernooi met Argentinië

27 december 2018, 13:41

PSV kan in de eerste wedstrijden na de winterstop geen beroep doen op aanvaller Maximiliano Romero. De negentienjarige aanvaller is opgeroepen voor 'Sudamericano', de Copa America voor voetballers onder twintig jaar. Het toernooi start op 17 januari en de finale staat gepland op 10 februari 2019.

Eerder al werd bekend dat trainer Mark van Bommel ook geen beroep kan doen op Trent Sainsbury en Aziz Behich: beide spelers zijn voor Australië opgeroepen voor de Azië Cup. Het gemis van Romero zal normaliter amper gevoeld worden door Van Bommel, die de Argentijn slechts twintig minuten in de hoofdmacht liet spelen dit seizoen. Mogelijk kan de jonge spits juist weer speelritme en vertrouwen op doen in Chili.

Argentinië treft Peru, Uruguay, Paraguay en Ecuador in de poulefase, die er na 26 januari op zit. Als Romero echter de finale haalt met Argentinië, de nummer vier van 2017, dan mist hij de eerste vier duels van de Eindhovenaren en dat is er eentje meer dan Sainsbury en Behich maximaal doen. FC Emmen (uit), FC Groningen (thuis) en Fortuna Sittard (thuis) en FC Utrecht (uit) zal hij in dat geval moeten missen.

Overigens is Romero samen met Facundo Colidio (Internazionale) de enige speler uit de Europese competitie die is opgeroepen door Fernando Batista. De volledige selectie bekijk je hier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen