Koulibaly krijgt steun van burgemeester Milan en voetbalwereld

27 december 2018, 15:31

Kalidou Koulibaly heeft donderdag veel steun gekregen voor het feit dat hij racistisch is bejegend door het publiek in Giuseppe Meazza. De verdediger werd tegen Internazionale uitgejouwd en kreeg apengeluiden naar zijn hoofd geslingerd en kreeg per slot van rekening ook nog twee keer geel en dus een rode kaart voorgehouden. "De geluiden richting Koulibaly waren een schande", vond de burgemeester van Milaan, Giuseppe Sala.

"Ik blijf naar Inter kijken, maar als ik ooit nog één wanklank hoor, sta ik op en ga ik weg", laat Sala, die zijn excuses maakt namens de stad Milaan, aan duidelijkheid niets te wensen over. Ook richt hij zich tot trainer Luciano Spalletti. "Kwadwo Asamoah zou zaterdag de aanvoerdersband moeten dragen in de uitwedstrijd tegen Empoli, als statement."

Eerder liet ook Cristiano Ronaldo zich uit over de kwestie. "In de wereld en in het voetbal moet er altijd plek zijn voor leren en respect. Zeg dus 'nee' tegen racisme en elke andere vorm van discriminatie", aldus de Portugees van Juventus via Instagram. Via hetzelfde medium lieten ook onder anderen Marek Hamsik en Kevin-Prince Boateng zich uit over de rel.

Napoli-trainer Carlo Ancelotti was na het duel woest en laakte het optreden van de arbiter van dienst. Koulibaly zelf [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/343664/ancelotti-woest-na-racisme-jegens-verdediger-koulibaly/,_blank,reageerde] via Twitter en gaf aan vooral trots te zijn op zijn uiterlijk en komaf.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen