Ouaali ziet dat Ajax-jeugd tevreden is over de opleiding

28 december 2018, 10:51

Volgens Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding van Ajax, gaat het goed met het opleiden van jeugdspelers in Nederland. Hij is bovendien positief over de toekomst van de Amsterdamse jeugdopleiding. "We maken elke keer stappen."

Op de site van de club spreekt Ouaali van een goed jaar. Daar doen slechts twee kampioenschappen (Onder 14 en Jong Ajax) niets aan af, vindt hij. "Wat wij willen is onze spelers begeleiden en opleiden voor Ajax 1. Wij gebruiken een wedstrijd als middel om het individu te helpen."

Dat de opleiding van Ajax succesvol is, blijkt uit het feit dat er dit jaar maar liefst twaalf spelers een profcontract tekenden. "Dat is een goed teken", aldus Ouaali. "Het wil zeggen dat ze tevreden zijn over de opleiding."

Future Cup

Naast de twee kampioenschappen legde Ajax Onder 17 beslag op de prestigieuze Future Cup en overwinterde O19 in de UEFA Youth League. Daarnaast won Ajax dit jaar de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland. "Ik realiseer me dat veel clubs heel goed aan het opleiden zijn. Er wordt veel geïnvesteerd in de Nederlandse jeugdopleidingen."

Ryan Gravenberch, die dit jaar ook zijn debuut in Ajax 1 maakte, kreeg dit seizoen de eerste Abdelhak Nouri Award. Voorheen heette deze onderscheiding Talent van de Toekomst, maar na het drama rondom Nouri is er gekozen voor een naamsverandering. Dat was een bijzonder moment. Abdelhak is een geweldige en talentvolle speler, een bijzonder mens en iemand die een voorbeeld is voor onze talenten én de hele Toekomst. Ik was heel blij met de vernoeming."

Groei

In 2019 wil Ouaali met de jeugdopleiding van Ajax blijven groeien en hoopt hij dat er nog meer spelers doorbreken in het eerste elftal van de Amsterdammer. "Alle medewerkers op de Toekomst zijn druk bezig om dat te realiseren. Dan is de ontwikkeling én de Golden Boy-award van Matthijs de Ligt de absolute waardering voor de mensen hier op de Toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen