Stam tekent bij PEC Zwolle: "Een club naar mijn hart"

28 december 2018, 14:16   Bijgewerkt: 28 december 2018, 16:12

Jaap Stam is per direct de nieuwe hoofdcoach bij PEC Zwolle. De voormalig verdediger is de opvolger van John van 't Schip en tekent een contract voor anderhalf jaar. Daarmee is de terugkeer van Stam, die al een tijdje in de lucht hing, een feit. De oud-international was immers eerder al in verschillende functies actief bij PEC en is blij om weer terug te zijn: "PEC Zwolle is een club naar mijn hart en het voelt dan ook goed om weer terug te zijn."

De 46-jarige Stam begint aan zijn derde klus als hoofdtrainer. Eerder was hij actief als coach bij Jong Ajax en het Engelse Reading. Daar werd hij in maart van dit jaar ontslagen. PEC Zwolle is bekend terrein, want hij was onder meer als speler, assistent en trainer van de beloften actief.

Het oude nest

De coach is blij om terug te keren op het oude nest. "PEC Zwolle is een club naar mijn hart en het voelt dan ook goed om terug te zijn. De club ben ik de afgelopen jaren blijven volgen en het is mooi om te zien wat voor groeispurt er is gemaakt. Ik zie het als een prachtige uitdaging om de komende anderhalf jaar tot een succes te maken, te beginnen met de tweede seizoenshelft waar we vanaf volgende week volle bak en met elkaar de schouders onder gaan zetten", aldus de teruggekeerde oefenmeester op de website van zijn nieuwe club.

Ook binnen de club, die na een moeizaam 2018 slechts op de zestiende plaats staat, is verguld gereageerd op de aanstelling van de oud-international. Voorzitter Adriaan Visser reageert tevreden: "Hij heeft zijn sporen in de voetballerij ruimschoots verdiend en tevens kent hij onze club. Daarnaast past Jaap perfect in het profiel dat wij voor ogen hebben, om ons binnen de huidige situatie in rustiger vaarwater te brengen."

Stam gaat het technische hart vormen met de assistenten Gert Peter de Gunst en nieuweling Said Bakkati. Door de komst van Bakkati gaat Michael Valkanis aan de slag bij de voetbalacademie van PEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen