Stam: "Het is niet zo dat we alleen gaan lopen schoppen"

29 december 2018, 10:42

Nu Jaap Stam is aangesteld bij PEC Zwolle, zijn er mogelijk fans die verwachten dat de coach het bij de ploeg op vechtvoetbal gaat gooien. De trainer heeft de taak om PEC omhoog te loodsen en doet dat het liefste met goed voetbal.

Stam werkte eerder bij Jong Ajax en Reading en merkt dat mensen het beeld van een spijkerharde verdediger onthouden hebben. "Omdat de mensen mij niet kennen als trainer, kijkt men er wel een beetje zo tegenaan. Maar het is niet zo dat Jaap Stam binnen is en we alleen maar gaan lopen schoppen, rossen en tackles maken", zegt de 46-jarige Stam tegen De Telegraaf. "Ik hou van aanvallend en attractief voetbal, in een bepaalde structuur. Zo zijn we dat bij PEC gewend."

Stam is echter natuurlijk wel op de hoogte van zijn reputatie. "Ik weet dat ik als speler en trainer een bepaalde uitstraling heb. Dat wil je ook overbrengen op je elftal, maar je kunt niet het karakter van mensen zomaar veranderen en zeggen dat ze dit of dat moeten brengen. Het is voor mij van enorm belang dat de jongens in een dusdanige mood komen en een gevoel krijgen, dat ze gewoon weer zichzelf zijn. Als we dat zelfvertrouwen kunnen opkrikken, dan boek je al heel veel winst in het geheel en dan hoop je natuurlijk dat de voetballende kwaliteiten eruit komen in de manier van spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen