Ajax wil net als vorig jaar winterse aankopen doen

30 december 2018, 08:57

Marc Overmars heeft duidelijk gemaakt dat het in het winterse transferwindow niet gaat stilzitten. De directeur spelersbeleid haalde ongeveer een jaar geleden spelers als Nicolás Tagliafico, Hassane Bandé en Perr Schuurs binnen en wil ook deze winter de tweede seizoenshelft als een 'aanloopperiode' gebruiken om nieuwelingen te laten wennen.

Dat onthult Overmars in een uitgebreid interview met Ajax TV. "We zijn bezig met precies hetzelfde als vorig jaar. We kijken of we spelers kunnen halen die hier een aanloopperiode kunnen krijgen." Overmars benadrukt dat het mogelijk aantrekken van spelers niet gepaard gaat met vertrekwensen uit de huidige selectie. Volgens hem heeft geen enkele sterkhouder aangegeven uit Amsterdam te willen vertrekken.

Onder leiding van Overmars is het bedrag dat werd uitgegeven aan salarissen en transfers gestegen. De afgelopen zomer werd er voor 41 miljoen euro uitgegeven aan nieuwelingen. "Daar is wel een stap in gemaakt", vindt Overmars. Hij vindt ook dat een salarisverhoging niet zomaar gegeven mag worden. "Als jij iedereen een verhoging gaat geven, betekent dat niet dat ze beter gaan voetballen."

De laatste maanden is het bijna louter hosanna bij Ajax, gezien de overwintering in de Champions League en de overbrugbare achterstand op PSV. Overmars hoopt te oogsten, want hij beseft dat de spelersgroep over zes maanden niet meer bij elkaar is. "De spelers hebben een bepaald doel voor ogen, dus ik reken er niet op dat het team intact blijft. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ben toch zeer positief gestemd over volgend jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen