Oud-PSV'er Salcido (38) vindt het genoeg en stopt met voetballen

30 december 2018, 10:57

Op 38-jarige leeftijd heeft Carlos Salcido besloten om de kicksen aan de wilgen te hangen. De Mexicaan, die onder meer uitkwam voor PSV, vindt het genoeg geweest en gaat hij zich op andere zaken richten. Hij was duidelijk over zijn beweegredenen om te stoppen. "In de afgelopen zes maanden heb ik geen enkele klik gehad met de technische staf."

Dat maakte de ervaren Mexicaan in eigen land bekend. Hij kwam vier jaar lang uit voor PSV, waarmee hij twee keer kampioen (2007 en 2008) werd van de Eredivisie. Zijn komst naar Eindhoven bleek een opmaat naar meerdere PSV-Mexicanen, want onder meer Andrés Guardado, Hirving Lozano en Érick Gutiérrez verdedigden of komen nu uit in het PSV-shirt.

Salcido verliet PSV voor een avontuur bij Fulham. Na zijn periode in Engeland ging hij in Mexico nog aan de slag bij Tigres en Chivas Guadalajara. Bij die laatstgenoemde club beëindigde Salcido zijn loopbaan. Het plotselinge vertrek werd door de verdediger toegelicht. "In de afgelopen zes maanden heb ik geen enkele klik gehad met de technische staf."

"Ik vertrek met pijn in mijn hart, want Chivas is mijn leven. Ik had me mijn afscheid van deze club op veel manieren voorgesteld, met een ereronde met tranen in mijn ogen, bijvoorbeeld", klonk het teleurgesteld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen