Van der Sar: Geen flashback naar 2004

16 juni 2006, 21:38

Aanvoerder Edwin van der Sar glom na afloop van het duel met Ivoorkust van trots. Op tandvlees had zijn ploeg de Afrikanen weten te verslaan, waarmee Oranje verzekerd is van een plaats in de tweede ronde. En dat is een heel knappe prestatie, benadrukt de doelman.

"Ivoorkust is gewoon een heel sterk team", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Ik ben heel blij dat we dit gehaald hebben. Als ploeg stonden we in de tweede helft goed gegroepeerd, eigenlijk heeft Ivoorkust helemaal niet zo veel kansen gehad. Over onze tegenstanders in de volgende ronde maken we ons nu nog niet druk. Vanavond en morgen mogen we eerst nog even genieten, daarna kijken we wel verder."

Het duel met Ivoorkust deed denken aan de wedstrijd op EURO 2004 tegen Tsjechië. Ook daarin kwam Oranje met 2-0 voor, maar kwam de tegenstander nog voor rust terug tot 2-1. Een herhaling van zetten lag op de loer, maar Van der Sar was zich hier niet van bewust. "Ik heb daar tijdens de wedstrijd niet bij nagedacht, maar het had inderdaad kunnen gebeuren dat dit hetzelfde zou lopen", zegt de doelman. "Tijdens de wedstrijd denk je niet aan zulke dingen. Maar nogmaals, het belangrijkste is dat we het gehaald hebben. Daar ben ik heel blij mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen