Man City herpakt zich net op tijd voor kraker tegen L'pool

30 december 2018, 17:10   Bijgewerkt: 30 december 2018, 18:01

Manchester City heeft zondagmiddag na twee onverwachte nederlagen weer een keer een competitiewedstrijd gewonnen. Het team van trainer Pep Guardiola was op St. Mary's met 1-3 te sterk voor Southampton. Door de zege verkleinen The Citizens het gat met Liverpool tot zeven punten. Donderdag nemen de nummers één en twee van de Premier League het in Manchester tegen elkaar op.

Om met een enigszins goed gevoel toe te werken naar de kraker in het Etihad Stadium mocht Manchester City na de verrassende nederlagen tegen Crystal Palace (2-3) en Leicester City (2-1) niet weer punten laten liggen. Liverpool was op de zaterdagavond immers weer uitgelopen door een 5-1 zege op Arsenal. Daarnaast kon City op de ranglijst Tottenham Hotspur passeren, dat een onverwachte nederlaag leed tegen Wolverhampton Wanderers (1-3).

Met de compleet herstelde David Silva in de basis begon City aan de wedstrijd in Southampton. De Spaanse middenvelder nam zijn team bij de hand door na tien minuten een mooie aanval van de bezoekers af te ronden. Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten, want een paar minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko liet zich de bal afsnoepen waarna Pierre-Emile Højberg onberispelijk raak schoot.

Nog voor rust stelden de bezoekers orde op zaken. Eerst schoot James Ward-Prowse onbedoeld de bal achter zijn eigen doelman, vervolgens verdubbelde Sergio Agüero in de blessuretijd de score. De Argentijn kopte knap raak na een scherpe voorzet van Zinchenko. City hield na rust de voorsprong vast en zag doelpuntenmaker Højberg vijf minuten voor tijd rood pakken na een harde charge op Fernandinho.

Burnley - West Ham United (2-0)

Burnley deed op de een na laatste dag van 2018 goede zaken in de Premier League. Na nederlagen tegen Tottenham Hotspur, Arsenal en Everton hield de club tegen West Ham United de punten in huis. Chris Wood en Dwight McNeil zorgden ervoor dat Burnley de wedstrijd met 2-0 won. Het team van trainer Sean Dyche komt door de zege in punten gelijk nummer zeventien Southampton.