Ooijer: "Ivoorkust had minimaal kwartfinale kunnen halen"

16 juni 2006, 22:06

Ook Andre Ooijer meldde zich vrijdagavond met een grijns op zijn gezicht in de mixed zone van het Gottlieb-Daimler Stadion in Stuttgart, waar Nederland zojuist met 2-1 had gewonnen van Ivoorkust. De verdediger kon terugkijken op een prima wedstrijd en was opgelucht dat Oranje de zogenaamde poule des doods zonder kleerscheuren doorgekomen is. "Het is een gewoon een knappe prestatie wat we hier geflikt hebben", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

"Ongelofelijk", is de eerste reactie van de centrale verdediger. "De eerste helft was redelijk tot goed, maar in de tweede helft was het een heel andere wedstrijd. In het laatste kwartier was het een kwestie van de zege over de streep trekken en dat hebben we gedaan. Dat is gewoon een goede prestatie. Als je in deze groep na twee wedstrijden al in de volgende bereikt heb, sta je er goed op", zegt hij terecht.

Overigens waren de omstandigheden in Stuttgart volgens Ooijer opnieuw loodzwaar. "Het was bloedheet. In eerste instantie dachten we dat het meeviel, maar het was echt bloedheet. Maargoed, dat is een gegeven. Daar moeten we mee omgaan. Bovendien: als het nat is en drie graden vriest, klagen we ook", lacht hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen