Tottenham schiet uit starblokken en kan topper rustig afwachten

1 januari 2019, 20:26

Tottenham Hotspur is in het nieuwe jaar uit de startblokken geschoten. Spurs zette Cardiff City erg eenvoudig opzij (0-3) en is Manchester City in ieder geval voorlopig voorbij op de ranglijst. Een prettige opsteker, omdat Tottenham zaterdag het jaar nog afsloot met een gevoelige nederlaag tegen Wolverhampton Wanderers (1-3).

Het elftal van Mauricio Pochettino hoefde alleen in het eerste half uur aan te zetten tegen Cardiff. Al na drie minuten was het vanuit de kluts raak voor Harry Kane, die daarmee voor een unicum zorgde. Met zijn treffer heeft de Engelsman tegen al zijn 28 opponenten uit de Premier League gescoord.

In de twaalfde minuut verdubbelde uitblinker Christian Eriksen de voorsprong. Hoewel de oud-Ajacied de bal belabberd kreeg van Heung-min Son, schoot hij bekeken raak. Met een laag schot in de benedenhoek verraste Eriksen doelman Neil Etheridge. Een kwartier later besliste Son het duel met een tegendraads schot.

Daarmee was het verzet van Cardiff gebroken. Na rust wilden de gastheren geen poging wagen het duel nog spannend te maken, en kwam het neer op de schade zoveel mogelijk beperken. Tottenham kwam zodoende nooit in de problemen en staan de Londenaren tweede in de Premier League, met zes punten achterstand op koploper Liverpool. Spurs zal donderdag met bovengemiddelde belangstelling de topper tussen City en Liverpool aanschouwen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!