Hype rond Davies (18) groeit: "Zal inslaan als een bom"

2 januari 2019, 09:29

De achttienjarige Alphonso Davies is na lang wachten aangesloten bij de selectie van Bayern München. Zes maanden geleden werd er maar liefst zestien miljoen euro neergelegd voor het talent en na een succesvolle periode in Noord-Amerika zijn de verwachtingen rondom Davies gigantisch geworden. Bayern München-preses Uli Hoeness doet er nog een schepje bovenop. "Hij zal inslaan als een bom."

Afgelopen zomer maakte Der Rekordmeister een miljoenenbedrag over naar de Vancouver Whitcaps uit Canada. Davies bleef nog zes maanden in de MLS voetballen en maakte daar zoveel indruk dat de hype rondom de tiener enorm is gegroeid. Hij maakte in een half jaar acht goals en leverde negen assists af.

Hoeness kan niet wachten op het debuut van Davies, maar is nu al vol vertrouwen. "Hij zal inslaan als een bom, heb ik gehoord." In SportBild gaat technisch directeur Hasan Salihamidzic verder in op het talent, maar tempert hij ook de verwachtingen. "Het is belangrijk dat hij in alle rust aan de Bundesliga kan wennen", vindt Salihamidzic, die meteen erkent dat Davies enorm veel potentie heeft. "Hij is een groot talent. Een superjongen met een superkarakter."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen