Van Schaik wil einde maken aan 'trainers- en td's-kerkhof' bij NEC

3 januari 2019, 08:35

Wilco van Schaik wil snel rust krijgen in de top van NEC. De algemeen directeur wil op korte termijn afrekenen met het kerkhof voor trainer en technisch directeuren, wat de eerstedivisionist de laatste jaren meer dan was. "Daarom wil ik het beleid van de club vastleggen op technisch gebied. Daar moet het rustiger van worden."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Elk seizoen waren er diverse wisselingen van de wacht op de stoel van de trainer, technisch directeur of anders wel spelersgroep in De Goffert. "Als je in de top onrustig bent met trainers en technisch directeuren, die hun eigen visie en eigen voorkeuren hebben voor spelers, sijpelt dat door naar de selectie", aldus Van Schaik.

En dus moet het technisch beleid passen bij de club. "Zo moet er meer evenwicht komen in het type spelers dat wordt vastgelegd. Versterkingen bespreken we wel met een trainer, maar wij als club moeten daar veel bepalender in worden. Een trainer is altijd een passant. Daar mag nooit het beleid van afhangen."

Mede daarom moest Remco Oversier, wiens taken voor een deel bij Van Schaik liggen, uiteindelijk vertrekken bij Nijmegen. "Na de degradatie wilden spelers weg en er liepen contracten af. Remco moest eigenlijk een heel nieuwe selectie neerzetten. Omdat hij weinig tijd had, heeft hij veel spelers gehuurd. Dat betekent dat we in de afgelopen zomer weer aan de bak moesten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen