Cocu niet naar Anderlecht: "Pas in zomer beschikbaar"

3 januari 2019, 12:14   Bijgewerkt: 3 januari 2019, 14:52

Phillip Cocu wordt in elk geval niet tijdens deze winter de nieuwe trainer van Anderlecht. De coach die ontslagen werd bij Fenerbahçe wil in elk geval tot de zomer geen club coachen. Dat heeft Frank Arnesen, die donderdagochtend werd gepresenteerd als technisch directeur bij Anderlecht, verteld over de man met wie hij bij PSV lang samenwerkte.

"Ik wil zelf nog iets zeggen over Cocu, omdat er in de media druk gespeculeerd werd over hem", aldus Arnesen tijdens de presentatie, geciteerd door Sporza. "Phillip heeft besloten dat hij zijn batterij wil opladen. Na zijn ontslag bij Fenerbahçe heeft hij gezegd: 'Ik wil niet bij een club beginnen als ik me niet fris voel.' Hij vertelde me ook dat Anderlecht een heel attractieve club is, maar hij wil het zo goed mogelijk doen."

Dus wordt hij in de winter in elk geval geen trainer bij de Belgische topclub. "Phillip heeft ook nog gezegd dat hij alleen voor Anderlecht beschikbaar is vanaf de zomer", aldus Arnesen over Cocu, die naar verluidt ook een hoog salaris vroeg aan de paarswitten. En dus moet de 'td' vol aan de bak voor een nieuwe coach. "Dat blijft onze eerste prioriteit." Ook Nederlander Martin Jol wordt gelinkt aan de club.

Verder hoeft er voorlopig geen vuurwerk te worden verwacht op de transfermarkt, van Arnesen. "Eerst moet ik de spelersgroep goed analyseren. Ik heb wel al veel info over de spelers en videobeelden gekregen. Maar de spelers ken ik nog niet door en door. Je kan de spelers pas kennen als je ze iedere dag op training ziet en er veel gesprekken mee hebt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen