Fortuna Sittard-goalie Koot maanden 'out' na succesvolle operatie

3 januari 2019, 15:28

Voor Rowen Koot, de derde keeper van Fortuna Sittard, zit het seizoen er zo goed als zeker op. De jongeling liep vlak voor de winterstop een beschadiging op aan zijn meniscus van zijn linkerknie en is daaraan met succes geopereerd. Desondanks moet hij nog zo'n drie tot vier maanden revalideren en dan nog speelritme opdoen, waardoor het seizoen voor de goalie vrijwel over is.

"Na een redding op de training verdraaide Rowen zijn knie bij het opspringen. De MRI-scan bevestigde ons vermoeden, namelijk een beschadigde meniscus zonder verder letsel van de kniebanden", laat Jeroen Dieteren, hoofd van de medische staf Fortuna Sittard, weten over de diagnose. Op oudjaarsdag werd de knie van Koot gehecht tijdens een operatie: daarom moet hij de komende maanden toekijken.

Voor de Eredivisionist valt de schade overigens mee, want Alexei Koselev en Aykut Özer (die overigens nog wel een schorsing van één duel moet uitzitten) beschikt de club over twee keepers. Koot was de enige die nog geen minuten had gemaakt dit seizoen in een officieel duel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen