Angola stunt en houdt Mexico op 0-0

Koen Freriks
16 juni 2006, 22:58

In groep D heeft Angola Mexico op 0-0 weten te houden. In een slechte wedstrijd waren beide landen aan elkaar gewaagd. De nummer één of twee uit deze groep wordt de tegenstander van Oranje in de achtste finales.

Het team van bondscoach Ricardo LaVolpe (Mexico) oogde apathisch. WK-debutant Angola had niks te verliezen en speelde een open wedstrijd. De eerste kansen waren voor de Mexicanen. Franco en Márquez kregen aardige mogelijkheden, maar wisten deze niet te benutten. De Angolezen verdedigden goed en hadden het geluk aan hun zijde.

Na de thee bleef het voor de neutrale voetballiefhebber een saaie pot. Mexico had een overwicht, maar wist de defensie van Angola maar niet om ver te werpen. De Afrikanen speelden hard, kregen meerdere keren geel en het was wachten op een tweede gele kaart voor een Angolees en dus de rode prent. Die kreeg Andre na een handsbal, waardoor hij zijn tweede geel ontving van arbiter Maidin.

In de slotminuten speelde Mexico alles of niets. Dat was te laat. Ook met een man meer in het veld wist de grootmacht uit Midden- en Noord-Amerika niet te scoren. Woensdag speelt Mexico tegen Portugal en Angola speelt diezelfde dag tegen Iran. Portugal en Iran spelen morgen om 15.00 uur in Frankfurt tegen elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen