Bosz aast op eerherstel: "Ik wilde graag terug naar de Bundesliga"

4 januari 2019, 13:49

Peter Bosz gaat bij Bayer Leverkusen voor eerherstel in de Bundesliga. De trainer werd vrijdag officieel gepresenteerd bij Die Werkself. "Ik wilde graag terug naar de Bundesliga", zei de voormalige trainer van Ajax en Borussia Dortmund.

Zijn avontuur bij Borussia Dortmund eindigde in een deceptie. "Natuurlijk heb ik destijds fouten gemaakt, maar van fouten moet je leren. Dat heet ervaring en die ervaring neem ik nu mee", citeert de NOS Bosz tijdens de presentatie. "De echte Peter Bosz hebben ze in de Duitse competitie nog niet gezien. Ik ben blij dat ik na een jaar weer aan slag kan en dan ook nog bij zo'n mooie club"

Bosz' opdracht is plaatsing voor Europees voetbal mét mooi voetbal. "Peter Bosz staat voor aantrekkelijk voetbal. Hij is in staat jonge spelers verder te ontwikkelen. Dat heeft hij eerder bewezen bij andere clubs", aldus technisch directeur Rudi Völler. Veel tijd om rustig te sleutelen aan het elftal is er echter niet. "Ik kan in twee weken niet alles veranderen", beseft Bosz. "Ik moet de spelers leren kennen, de spelers moeten de technische staf leren kennen. Dat doen we op het trainingsveld en door bij elkaar te gaan zitten en praten. De tijd is kort, maar ik heb Leverkusen gevolgd en dat helpt wel bij het maken van een goede analyse. Wat het team nodig heeft? Daar ga ik met de spelers over praten."

Bij Leverkusen is Bosz de opvolger van de ontslagen Heiko Herrlich, die te weinig haalde uit de talentvolle ploeg. Desondanks staat Bayer in de knock-outfase van de Europa League waarin het Krasnodar treft. Op de Bundesliga-ranglijst staat de club negende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen