Doorgaan oefenduel Groningen in Duitsland op losse schroeven

4 januari 2019, 16:55

Het is nog maar de vraag of de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en MSV Duisburg doorgang kan vinden. Het duel staat voor 11 januari gepland, maar volgens een persvoorlichter van de Duitse club staat het doorgaan van het treffen op losse schroeven. Groningen zou daar schuldig aan zijn.

"Van de DFB (de Duitse voetbalbond, red.) mocht de wedstrijd tegen Duisburg plaatsvinden als niemand hiervan af zou weten. FC Groningen heeft toch op de eigen website gepubliceerd dat we tegen elkaar zouden spelen", laat de persvoorlichter van de club uit de 2. Bundesliga weten aan RTV Noord.

"We hopen dat het alsnog door kan gaan, maar het kan ook zomaar zijn dat de DFB nee zegt. In het contract dat we met FC Groningen hebben afgesloten stond deze voorwaarde duidelijk", gaat de persvoorlichter verder. "We proberen om in contact te komen met de DFB, maar dat is vooralsnog niet gelukt. We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben, omdat het voor ons ook een belangrijke wedstrijd is."

Groningen zegt niets te weten over de mogelijke afgelasting van de oefenwedstrijd. De Eredivisionist speelt dinsdag tegen 1. FC Köln het eerste oefenduel van het trainingskamp in Duitsland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen