'Nu Rutten op poleposition voor vacature Anderlecht'

5 januari 2019, 09:50

Fred Rutten is nu de belangrijkste kandidaat voor de trainersvacature bij Anderlecht. Hij en de Deen Kasper Hjulmand zijn de overgebleven kandidaten, waarvan Rutten de beste papieren lijkt te hebben. De onderhandelingen met de Belgische club zitten inmiddels in de eindfase.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Rutten staat op poleposition, omdat hij eerst voor een half jaar wil tekenen. Concurrent Hjulmand zinspeelt op een contract voor minimaal anderhalf jaar. Hoe dan ook: de komende uren wordt witte rook verwacht vanuit Brussel. Anderlecht gaat maandag op trainingskamp en wil vertrekken met de nieuwe trainer aan boord.

Zo komt er naar alle waarschijnlijkheid alsnog een Nederlander naar Anderlecht, dat sinds het ontslag van Hein Vanhaezebrouck halverwege december een trainer zoekt. Phillip Cocu, Peter Bosz en Frank de Boer stonden allemaal op het lijstje, maar haakten om verschillende redenen af. Daarna gold Martin Jol als belangrijke kandidaat, maar ook hij is afgevallen.

Rutten zit na zijn vertrek bij Maccabi Haifa zonder club. Wel vertegenwoordigt de 56-jarige Tukker een adviserende rol in de Raad van Commissarissen bij FC Twente. Die functie combineerde hij al met het trainerschap in Israël.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen