NEC kreeg al 33 doelpunten tegen: "Functioneren niet als team"

5 januari 2019, 10:58

Maar liefst 33 doelpunten kreeg NEC tot dusver tegen. Volgens verdediger en aanvoerder Rens van Eijden is het hele team daar verantwoordelijk voor, en niet alleen de defensie. "We functioneren niet als team en maken cruciale fouten", concludeert de captain van de Nijmegenaren.

"Natuurlijk zijn wij daar als laatste lijn nauwer bij betrokken. Maar als er voorin bijvoorbeeld geen druk op de bal is, overkomt het ons soms te makkelijk. Vaak wordt het de verdediging en keeper aangerekend, maar wij kunnen niet alles tegenhouden", zegt Van Eijden in De Gelderlander. "Ik voel me zeker verantwoordelijk voor dat grote aantal. Dat is meer dan anderhalf doelpunt gemiddeld per wedstrijd. Daar kan niemand tevreden over zijn. Die cijfers horen niet bij NEC."

In de ogen van Van Eijden is te veel risico een belangrijke oorzaak van het aantal tegendoelpunten. "Het ideale scenario is dat we hoog druk zetten en op de helft van de tegenstander spelen. Dat is attractief voor het publiek. Maar als we dat willen, luistert de afstemming zo nauw. Als dat niet goed uitpakt, zijn we heel kwetsbaar achterin. Die afstemming moet beter. Een wedstrijd gaat ook in fases. Er zijn momenten dat je voelt dat je kan doordrukken. Dat je achterin dan risico neemt, is geen probleem."

Alles zal bij NEC na de winterstop beter moeten. De club wil graag terug naar de Eredivisie, maar staat teleurstellend twaalfde in de Eerste Divisie. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen